En vandreferie er en dejlig ferieform, hvor både børn, unge og voksne kan være med, og Danmark er et oplagt sted, at være på vandreferie i. I Danmark er der mulighed for mange spændende vandreture. Det meste af nature er tilgængelig, og her er mange, afmærkede vandreruter, som du kan give dig i kast med. Og når man vælger at tage på vandreferie i Danmark, så er der heller ikke langt til næste spise- eller overnatningssted.

Vandreture i Danmark

I Danmark er der mange spændende muligheder for vandreture i Danmark, og hvor de fleste naturområder er frittilgængelige for de vandrelystne. Der er aldrig langt til næste overnatningssted- eller spise sted og skiltningen i Danmark er generelt rigtig god, så det er nemt at finde rundt på vandreturene.

Eksisterende rute eller ny rute

Med et kort ved hånden, så kan du sagtens planlægge din helt egen vandrerute, men ellers kan du benytte dig af en af de mange afmærkede ruter, der ofte går igennem nogle af landets smukkeste naturområder. De fleste af ruterne, som der er afmærket kan benyttes hele året rundt, men det er vigtig at være opmærksom på, at der er nogle af de afmærkede stier, som der kan stå under vand af og til.

Inspiration til vandretur

Mangler du inspiration til en vandrerute i Danmark, og måske i et bestemt område, så kan du altid tage kontakt til et lokalt turistkontor, som der giver gode råd. Du kan naturligvis også finde en masse inspiration ved søgning på nettet.

Påklædning til vandring

Når du skal på vandretur, så er det en god idé at følge princippet “need to have”, for det er meget begrænset, hvor meget du kan have med på vandreturen, og den generalle anbefaling er, at maximum har 12-15 kg med. Det vigtigste, som du bør investere i på vandreturen, er hvad du skal have på fødderne – solide og komfortable vandrestøvler.

Bukser bør være lette og tynde og eventuelt zip-off bukser, som er meget praktiske og tørrer hurtigt – her har du 2-i-1 løsning i form af en buks samt lange/korte shorts (1-2 par bør kunne gøre det)

Tænk praktisk og svedtransporterende når du skal have trøjer, skjorter eller t-shirts. Fjällräven er et rigtig godt bud på dit vandretøj, når du skal på din vandrerute. Du kan finde vandretøj fra Fjällräven her.

3-lags princippet

Når du skal afsted på din vandretur – så klæd dig på efter 3-lags princippet. Det er nemlig hverken særlig sjovt at fryse om sommeren eller vinteren. Når man dyrker friluftsliv, så bliver kroppen typisk nedkølet, hvis ens tøj er fugtigt og vådt. Fugten kan enten opstå indefra, hvis man sveder, eller udefra, hvis det f.eks. regner eller hvis det sner. Men du kan minimere risikoen betragteligt for at blive våd eller kold ved at sørge for at ventilere eller isolere kroppen. Det kræver blot, at du er påklædt efter det såkaldte 3-lags princip.

Inderste lag: Tøj der er svedtransporterende

Inderste skal du sørge for at have let, tætsiddende lag tøj på, som der ikke er for tykt, så det nemt kan transportere fugten væk fra kroppen. Man skal nemlig sørge for at undgå bomuld, som der binder på fugt, og i stedet gå efter uld eller et syntetisk materiale.

Mellemste lag: Tøj som der isolerer

En god varm trøje af enten uld eller fleece afhængig af, hvad man mest er til – der er både fordele og ulemper. Hvis du vælger tøj, som der er lavet af uld, så vil det stadigvæk isolere,