Billigt trægulv

Hvor finder man billigt trægulv?

Der findes rigtig mange udbydere på markedet, som kan tilbyde dig et billig trægulv. Her er det også vigtigt at tænke på om udbyderen måske har andre fordele, som kan være fordelagtig i forhold til det samlede tilbud på trægulvet.

Trægulv hvad skal man vælge?

Det kan være svært at beslutte hvilket trægulv man skal vælge til sin bolig, og derfor kan du her få gode råd og ideér til hvilket trægulv, der vil være fordelagtig for dig, og som tager højde for dine behov.
Der findes rigtig mange muligheder, når det drejer sig omkring valget af dit nye trægulv. Dette gælder både i forhold til træsort, strukturer, overfladebehandlinger og meget mere.
Træ har jo som bekendt fra naturens side mange forskellige farver og strukturer. Desuden så findes der et hav af metoder til at forarbejde et trægulv på, så gulvet får det helt rette udseende. Derfor er det en god idé, at du sørger for at tænke på dine behov, inden at du vælger, at gå til en forhandler, så det dermed er nemmere at udvælge præcis det trægulv som passer bedst til de behov du har.
Hvis du vælger et trægulv, og du sørger for at vedligeholde dit trægulv med den rette behandling, så har du et gulv, som vil holde i mange år fremover.

Hvor skal trægulvet ligge?

Det er vigtigt, at man sørger for at tænke på, hvor trægulvet skal ligge i forhold til rummets funktion. I køkkenet er det en god idé at sørge for, at vælge en hårdfør træsort, og omvendt kan du til soveværelset f.eks. vælge en blødere og evt. mere sart gulvtype.

Et trægulv der holder

Hvad skal dit trægulv kunne holde til? Det er vigtigt, at man sørger for at tænke på, hvilke træsorter, man skal vælge, i forhold til hvilket rum trægulvet skal ligges i. Det er langt at fortrække, at man vælger et mere slidstærkt og hårdfør trægulv i de rum, hvor der er mest trafik dagligt.

Hvordan skal trægulvet se ud?

Når først man har fundet ud af, hvad ens trægulv skal kunne holde til, så kan man begynde at overveje, hvordan trægulvet skal se ud. Her findes der rigtig mange muligheder, og her er det faktisk kun kreativiteten som der sætter grænsen. Det er alt efter smag og behag, hvilket trægulv, som ser pænest ud i forhold til det pågældende rum.

Hvad er det bedste trægulv?

Hvad der er det bedste trægulv, afhænger selvfølgelig af mange forskellige faktorer. Det bedste trægulv, er det gulv, som kan leve op til behovene i forhold til slidstyrke, vedligeholdelse, men også i forhold til det visuelle udtryk, som der netop passer ind i ens hjem.
Når først man ved hvilket rum, som trægulvet skal ligges i, og hvor meget trægulvet skal udsættes for, så kan man tilpasse valget af trægulvet ud fra disse behov, og så vælge netop det trægulv, som passer til dit rum.

Hvem lægger trægulv?

Når man tænker på hvem der kan ligge sit nye trægulv, så vil de fleste nok tænke på, at de skal have fat i den lokale tømrer, som kan komme og hjælpe en med at ligge det nye trægulv. Sådan behøver det faktisk ikke at være. Hvis du f.eks. køber dit nye trægulv hos flottegulve.dk, så kan du faktisk også vælge at de kommer og monterer det nye gulv.
Dette er ofte en nemmere løsning, da man kan vælge at købe det hele samme sted, og at man ikke skal til at have fat i flere leverandører.

Hvad koster trægulv?

Prisen afhænger naturligvis af hvilket sort man vælger, hvilken slidstyrke og hvor meget gulv man ønsker at købe. De fleste forhandlere kan give et godt tilbud, og hvis du samtidig måske ønsker at vælge en totalløsning, hvor du både køber dit nye trægulv, men samtidig også vælger montage, så kan man som oftest få et rigtig godt tilbud på billig trægulv.

Behandling af trægulv

Når man har fået monteret et nyt trægulv, så er det også vigtigt, at man tænker på, hvordan man sørger for at behandle sit nye trægulv, så gulvet dermed bevarer sit udseende.

Skal du f.eks. vælge sæbe, olie eller lak til behandling af dit trægulv?

Det er vigtigt, at man sørger for at behandle sit trægulv, da et ubehandlet trægulv hurtigt kan blive plettet, grimt pga. væske, snavs eller slidtage. Hvid du sørger for at give dit trægulv overfladebehandling, så beskytter du trægulvet mod disse ting. Desuden er der også andre fordele, ved at foretage en overfladebehandling af dit trægulv. Det gør det en del nemmere at holde rent og giver dig samtidig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Hvad skal man tage højde for, når man vælger overfladebehandling?

Når du vælger at overfladebehandle dit trægulv, så er det vigtigt at du tager hensyn til, hvor meget slid området, som der skal behandles, udsættes for. Trappetrin har det med at blive slidt hurtigere end gulve, så her kan det være en god idé, at man anvender lak.
Du skal også tage højde for hvilken træsort gulvet er lavet af, samt hvilket udseende du ønsker, som gulvet skal have.

Sæbehandling af trægulv

Har du et ældre trægulv, og evt. med knaster og mere rustikke brædder, så er en sæbebehandling en særdeles god løsning, da det afgiver en pæn og naturlig overfladebehandling.

Oliebehandling af trægulv

Ønsker du at foretage en overfladebehandling med oliebehandling af dit trægulv, så er det vigtigt at du sørger for at anvende hærdende olie. Her er olien nemlig tilsat en hærder, som får olien til ret hurtigt at tørre op med en hård og slidstræk overflade. Hærdende olie kan desuden fås både med og uden hvidpigmentering.
Den hvidpigmenterede olie anvendes på de ludbehandlede lyse træsorter, og hvis du ønsker at fremhæve det hvide look. Oliebehandling giver en flo og silkemat overflade, som der er modstandsdygtig for både smuds, men også slid.
Oliebehandling er ikke en ligeså stærk behandlingsmetode, som f.eks. lak, men den er nemmere at friske op på de mråder af gulvet, hvor der vil blive meget slid, som f.eks. gangarealerne og rundt om spisebordet, hvor man f.eks. vil trække stolene ind og ud ofte.

Lakering af trægulv

Lakering af dit trægulv giver en slidstærk overflade i mat, halvblank eller blank, som der er nem at holde ren, men vedligeholdelse med en ny lakering af dit trægulv, skal faktiskske inden, at det gamle lag lak bliver slidt igennem. Et lakeret trægulv kan normalt holde i flere år, inden at det er nødvendigt at genbehandle.
Et lakeret trægulv kan normalvis holde i flere år, inden det er nødvendigt at genbehandle. Hvor mange år det kan holde, det kommer igen an på sliddet, og hvilken type lak som der er anvendt. Et lakeret gulv er meget modstandsdygtigt.