Det Indiske Ocean byder på sol, stand og krystalklart hav

Solen skinner fra en skyfrihimmel, en havtemperatuen på 25-26 grader og uendelige km af hvide stande, det lyder næsten for godt til at være sandt. Men langs den afrikanske østside ligger det imponerende Indiske Ocean. Et hav som dækker 20 % af jorden og er det tredje største hav i verden. Her finder man lækre kyststrækninger, eksotiske øer samt smukke koralrev.

Kenyas næststørste by Mombasa, er udover at være landets vigtigste havneby, et fantastisk strandområde. Byen, som faktisk er en ø, er fyldt med oplevelser og muligheder. Her kan hele familien stort set få dækket deres behov, idet man både kan slappe af på stranden, prøve et utal af vandaktiviteter, udforske den kulturelle by eller tage ud at gå en runde golf. Er man til badeferie eksisterer der to kystlinjer i Mombasa. De mest kendte strande i nord er Nyali, Bamburi og Kisauni, mens sydsiden er kendt for Tiwi og Diani Beach.

Hvis blot man tager 10 km længere syd på, finder man en lille perle. Her ligger nemlig private øen, Chale, som blot er 800 meter bred og 1,2 km lang. Som gæst på øen kan du bo på det skønne The Sands at Chale Island. Hotellet har privat strand, bygninger som falder i med naturen og et smukt koralrev i baghaven.

Siger man badeferie i Afrika kan man heller ikke komme udenom de dejlige øer Zanzibar, Seychellerne og Mauritius. Ud fra det nordøstlige Tanzania ligger krydderiøen Zanzibar. Øen er omgivet af det tropiske hav, hvorfor man også her har det smukke azurblåt hav at bade i. Øen har stort set det hele, kokospalmer, koralrev og kridhvide strande. Men Zanzibar har meget mere at byde på end dette. Hvis man alligevel tilbringer nogle dage på øen og trænger til lidt kulturelt, er en tur til Stone Town et besøg værd.

 

Drager man længere ud på det Indiske Ocean finder man den smukke østat Seychellerne. Øerne danner ramme om nogle af de bedste sandstrande i verden og har et utroligt landskab samt dyreliv. I alt består østaten af 115 øer og skær, hvoraf de største øer er Mahé, Praslin og La Digue. Klimaet på Seychellerne er tropisk og har en gennemsnitstemperatur på 29 grader. I de fantastiske omgivelser har man endvidere chancen for at opleve gigantiske skildpadder og fisk i alle regnbuens farver, men østaten indbefatter også regnskov, smukke vandreudflugter og cykleture.

Sidst i rækken af eventyrlige øer er Mauritius. Helt kort, så må øen betegnes som en sand perle, der er omgivet af krystalklart vand og hvide sandstande. På øen kan man derudover få en kulinarisk smagsoplevelse og med en temperatur på mindst 23 grader, så er en badeferie her en vidunderlig oplevelse for sjæl og krop.

Dermed må man sige, at Afrika er andet end vilde dyr og savanne, men også badeferie og afslapning i særklasse.