Gode råd til valg af tagdækning

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til beslutningen om, hvilket tag der skal vælges til huset eller byggeprojektet. Der er flere forskellige typer af tagbeklædning, som alle har fordele og ulemper, og det handler om at finde det, der passer til dine behov, ønsker og budgetter. Derudover skal det være i overensstemmelse med lokalplanen. Hvilken tagdækning skal man så vælge? Hvilke egenskaber bør være i centrum, når der vælges tagbeklædning? Der kan være forskellige tagdækninger, alt efter hvilken type tagkonstruktion, som der arbejdes med, men et pålideligt, solidt og billigt valg vil altid være tagpap. Tagpap rummer mange af de egenskaber, som er essentielle for et robust og bearbejdeligt tag med minimal vedligeholdelse.

Sådan vælges det rette tag

Det rigtige tag vælges ud fra en række kriterier, som opfylder de behov, du har til din tagbeklædning. Det er vigtigt, at holdbarheden, prisen og udseendet passer til bankkontoen, hustypen og selve tagkonstruktionen. Diverse tagbeklædningstyper komplimenterer tagkonstruktioner forskelligt, og nogle tagtyper er billigere og lettere at arbejde med end andre, hvis man fx er en gør det selv-type.

Holdbarheden har meget at sige

Der kan sagtens være stor forskel på holdbarheden af forskellige tagtyper, og desværre er det vanskeligt at bestemme helt præcist, hvor lang tid et givent tag holder. Det afhænger af mange faktorer – herunder vejrforhold, vedligeholdelse, kvaliteten af materialerne og kvaliteten af monteringsarbejdet. Man bør derfor fokusere på de aspekter, som der kan kontrolleres. Man kommer langt med god vedligeholdelse og kvalitetsprodukter. Tegl, kobber, tagpap, zink og beton er alle tagbeklædningsmaterialer, der har en lang levetid, så det vil være fordelagtigt at benytte disse materialer med en høj kvalitet. Tagpap kommer fx i mange varianter, og tykkelsen er forskellig. Jo tykkere lagene er, des bedre er holdbarheden. Hos TagPap.dk er det muligt at købe tagpap på 4,4 mm, der er tykkere end hos de fleste leverandører.

Hvad er budgettet?

Det skal helst ikke sprænge budgettet, når der skal lægges tag, og derfor skal prisen altid være en afgørende faktor. Det betyder ikke, at man nødvendigvis skal gå på kompromis med kvaliteten. Tagbeklædningsmaterialer kommer i mange prisklasser, og monteringsarbejdet koster også mere eller mindre, alt efter hvor kompliceret opgaven er. Teglsten er fx en dyr løsning, men det er ikke nødvendigvis en tagbeklædning, der er mere tæt end fx tagpap. Tagpap er en utrolig prisvenlig løsning, der er let at montere og er særdeles alsidigt og fleksibelt, hvilket gør, at materialet passer til alverdens tagkonstruktioner.

Hvilken type tagbelægning skal man vælge?

Tagpap, teglsten, stålplader og eternitplader er alle tagbeklædningsmaterialer, der er utrolig populære valg hos mange boligejere. Udskifter du blot taget, er det en fordel at vælge samme tagbeklædning igen, da tagkonstruktionen er bygget dertil. Når det er sagt, så er tagpap altid en alsidig løsning.