Hvad skal du være opmærksom på ved forbrugslån?

Kender du følelsen af, at budgettet ikke lige rækker til det, du lige står og mangler? Måske til indretning af hjemmet eller andre fornøjelser, du eller din familie ikke kan leve uden? Det er ikke altid lige til at finde pengene til at forsøde tilværelsen, men med et forbrugslån får du penge direkte til dit eget private forbrug.

Forbrugslån- hvad skal man være opmærksom på?

Et forbrugslån kan optages på to måder: Via nettet eller over din egen bank. Men der er dog forskel på de to måder at optage det på.

Hvis man vælger at gøre dette på nettet, behøver man ikke dokumentere sin indkomst – det vil altså sige, at man ikke skal ud i et stort forsvar af den nuværende økonomiske situation, man står i.

Hvis man vælger at gå bankens vej, skal man have en masse dokumentation for sin nuværende økonomiske situation og gøre rede for, hvad man skal bruge de lånte penge til. Det kræver ikke kun længere tid at optage et forbrugslån over banken, men man skal også i direkte kontakt med udbyderen. Dette er ikke nødvendigt, hvis det går over nettet.

Hvis man vælger at optage et forbrugslån over nettet, vil man kunne få svar inden for kort tid, og hvis man så efter er blevet godkendt til forbrugslånet, vil man få tilsendt en låneaftale om afdragsordningen på lånet. Dette vil blive underskrevet med dit NemID, og det lånte beløb vil komme ind på din konto dagen efter – klar til brug.

Fordele ved forbrugslån

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at optage et forbrugslån. De åbenlyse fordele er:

Man skal ikke dokumentere: Du skal ikke dokumentere hvad du ønsker at bruge pengene til i modsætning til boliglån eller billån, hvor det kræver dokumentation for, at pengene bruges til det pågældende formål.

Afdragsordning: Afdragsordningen for forbrugslån bestemmer man helt selv. Det skal dog kun være et beløb, som er muligt for dig at undvære i din økonomi, så du ikke står og mangler de penge, når de faste udgifter skal betales. Du skal heller ikke vise, hvordan din økonomi hænger sammen. Ulempen er dog de høje renter, hvorfor det kan være en forholdsvis dyr fornøjelse at optage et forbrugslån.

Ingen besværligheder: Det eneste, et forbrugslån kræver af dig, er verifikation og din NemID underskrift til at kunne få aftalen på plads.

Lån på ingen tid: Det går lynhurtigt med ansøgningen, og de fleste ansøgninger kan man fuldføre på under 30 min.

Smarte måder at låne på: Man kan optage lånet over mobil, tablet og computer.

ÅOP: står for årlige omkostninger i procenter. Dette vil hjælpe dig igennem alle de udbydere og de tusinde forskellige lånetilbud. Der er så mange udbydere i dag, og konkurrencen mellem dem er benhård. Derfor er der også mange, som prøver at snyde ved at skjule renteprocenterne og generelt skjule de vigtige informationer med meget småt.

Ulemper ved forbrugslån

Høje renter: Forbrugslån er en dyr fornøjelse. Der er høje renter på for både at kunne sikre udbyderen og fordi at det er et lån, hvor man får pengene på kontoen dagen efter.

Gør din research: Der er et kæmpe udvalg inden for forbrugslån og andre lån. Markedet er nærmest eksploderet, og ikke alle udbydere har lige rent mel i posen. Tag dig derfor tid til at gennemgå dine muligheder og undersøg nøje, hvad tilbuddet egentlig lyder på – også det med småt.

Minimal rådgivning: Der er ikke særlig meget rådgivning at få, når du optager et forbrugslån over nettet. Rådgivning om renter og gebyrer er markant mere fyldestgørende, når du går fysisk i banken. Gør derfor op med dig selv, hvad der er nødvendigt for dig.

Rykker: Betaler du ikke inden betalingsfristen, bliver der sendt rykker ud, og det bliver dyrere og dyrere, jo længere tid du er om at få betalt. I sidste ende kan du ende med at blive registreret i RKI.

Ting du ellers skal være opmærksom på

Forbrugslånet er et af de mest almindelige og mest brugte lån, da man ikke skal dokumentere noget og det går så ment og hurtigt. Forbrugslånet bruges mest til at låne penge, når man mangler penge nu og her til en ferie eller andet. Men husk, at du skal være i stand til at betale pengene tilbage. Ellers kan dir forbrugslån ende med at forfølge dig længe.