Hvilket batteri skal man vælge?

Det er som oftest en af de mest almindelige spørgsmål, som der opstår, når man skal bruge et nyt batteri. Hvilket batteri er det man skal vælge? Denne artikel tager udgangspunkt i, hvordan du finder frem til det helt rigtige batteri, som du skal anvende til din enhed.

Hvilket batteri skal man vælge?

Det kan være svært at vælge det helt rigtige batteri, og det kommer selvfølgelig også helt an på, hvad det er at du skal anvende dit batteri til. Flere og flere webshops har integreret en intelligent søgebar på deres webshops. Denne søgebar kan så så anvende til, at beskrive det batteri som man er på udkig efter, eller man kan også vælge at beskrive den enhed, som man gerne vil købe et nyt batteri til. En webshop hvor denne søgebar er tilgængelig kan ses og benyttes her.

Hvilket robot støvsuger batteri skal man vælge?

Når det drejer sig omkring rengøring af hjemmet, så er den klassiske støvsuger i mange danske blevet udskiftet med en robotstøvsuger som f.eks. en iRobot Roomba robotstøvsuger. Der er oftest tilknyttet en lang række fordele ved en robotstøvsuger, og dette vil vi ikke komme nærmere ind på i denne artikel. Dog så er en af de væsentligste ulemper ved en robotstøvsuger, at den får strøm uden ledning. Dermed så kan dette batteri på sigt begynde at svigte, og begynde at blive mere sløv med tiden – batteriet har behov for at blive udskiftet.

Hvis du har behov for at få udskiftet dit batteri til din iRobot Roomba robotstøvsuger, så kan du læse mere omkring disse her.

Der er stor forskel på, hvor lang levetiden er på et batteri til en robotstøvsuger. Dette kommer nemlig også meget an på, hvordan man sørger for at vedligeholde sit batteri. Det er nemlig en vigtig faktor, at hvis man gerne vil have så meget ud af batterilevetiden som muligt på sit iRobot Roomba batteri, så skal man huske at sørge for at holde sin robotstøvsuge ren for både snavs og hår.

En robotstøvsuger som der er ren, anvender nemlig meget mindre strøm, og dette er en væsentlig faktor for at opnå den bedst mulige effekt. De fleste producenter af robotstøvsuger batterier har forskellige vejledninger til, hvordan man sørger for at holde sit batteri mest muligt.

Hvilket batteri til smartphone skal man vælge?

De fleste personer har i dag en smartphone, og som oftest bliver smartphonen anvendt flittigt, og dette er som oftest også lig med, at batterilevetiden er meget kort – Med mindre at man selvfølgelig anvender sin smartphone minimalt (men hvem gør lige det?)

De fleste personer vælger faktisk at udskifte deres smartphone i stedet for at skifte batteriet, og som oftest er det langt mere billigt at købe et nyt batteri, så ens smartphone får helt nyt liv igen. Udover mulighederne med at man kan udskifte sin smartphone eller udskifte batteriet i sin smartphone, som kan man også i stedet vælge, at se på nogle af de faktorer som udgør at ens batterilevetid bliver forringet.

Hvordan vedligeholder man sin smartphone?

Faktisk så er der flere faktorer som gør sig gældende, hvis du gerne vedligeholde dit smartphone batteri på den bedst mulige og på den mest optimale måde. Med de helt rette applikationer og lidt viden, så kan man fordoble smartphonens batterilevetid, og dermed arbejde med sin smartphone længere end nogensinde før. Nogle smartphones har det med at leve længere på en opladning end andre, men groft sagt, så er det faktisk, så lider alle smartphones grundlæggende under samme problem; De gør simpelthen for mange ting.

Et batteri, som der er småt nok til at kunne passe ind i en smartphone, har faktisk ikke en chance for at kunne holde i flere dage med åbne applikationer, udforske hjemmesider, e-mails og hvad en smartphone ellers forventes at kunne gøre.

Råd nr. 1 – Skru ned for smartphonens skærm

Smartphonens skærm er batteriets fjende nr. 1 Skærmen anvender ubetinget mest strøm i forhold til alle de andre funktioner som en smartphone kan, og dermed er det en god idé hvis man sørger for at skrue ned for den store og farverige skærm. Som oftest, så har de fleste smartphones en auto-brightness-funktion, som automatisk justerer skærmen i forhold til lysforhold, men også i forhold til systemaktivitet.

Råd nr. 2 – Sluk for bluetooth funktionen

Bluetotth kan i dag anvendes med rigtig mange forskellige enheder. Dette gælder lige fra radioer med indbygget bluetooth, håndfri headsets, bluetooth i bilen m.fl. Når bluetooth funktionen er aktiveret på din smartphone, så bliver der nemlig udsendt radiobølger, og disse radiobølger sørger nemlig for at etablere forbindelse til en enhed, ellers sørger for at opretholde en etableret forbindelse til den pågældende enhed. Dermed er det en god idé at hvis ikke du anvender dit headset eller ikke er i din bil, at du sørger for at slå funktionen fra.

Råd nr. 3 – Sluk for WI-FI funktionen, når du ikke anvender det

Ligesom man ser det med bluetooth, så er smartphonens wi-fi forbindelse en seriøs batterisluger. Derfor er det en god idé, at når man er på farten, at man sørger for at have slukket for funktionen. Smartphonen søger nemlig via radio signaler efter tilgængelig wi-fi netværk, og dette resulterer derfor i unødvendig energiforbrug.

Råd nr. 4 – Foretag en kort screen timeout

Under din smartphones skærmindstillinger bør der være en funktion som bliver kaldet for “screen timeout” eller lignende. Under denne funktion kan du nemlig bestemme, i hvor lang tid smartphonen skal være oplyst baseret på input. På de fleste smartphones som anvender android platform er det minimum 15 sekunder. Hvis din screen timeout er indstillet til to minutter, så bør du overveje at sætte det ned til omkring 3o sekunder eller mindre.