Hvorfor tage på backpacking i Australien?

Australien har det hele. Pulserende storbyer, verdens største koralrev, storslåede bjerge, enorme ørkenlandskaber, venligt folkefærd og et fascinerende dyreliv. Australien er det perfekte land til backpacking, og folk fra hele verden strømmer dertil for at opleve den australske stemning.

Unikt dyreliv

Australien er kendt for sit unikke dyreliv. Mere en 80 procent af verdens planter, pattedyr, firben og frøer findes kun i Australien. På en rejse rundt i det enorme land vil du møde søde kænguruer, nuttede koalabjørne, vilde dingoer, den kortbenede wombat og Australiens største fugl, emuen. Du kan komme helt tæt på mange af dyrene og fodre de vilde kænguruer med foder fra din hånd.

Vild adventure

Hvis du ønsker at udfordre dig selv og afprøve dine grænser, så er Australien den helt rigtige destination. Her kan du både kaste dig ud fra en flyvemaskine i flere kilometers højde, dykke ned under overfladen i verdens smukkeste koralrev, surfe på de vildeste bølger langs østkysten eller fræse rundt i en firehjulstrækker på Fraiser Island. Australien er fuld af adrenalinpumpende aktiviteter til dig, der elsker udfordringer.

Kulturelle storbyer

Sydney, Brisbane, Perth og Melbourne er fire fantastiske storbyer i Australien. Disse byer byder på høje skyskrabere, kendte seværdigheder, smukke bygninger og hyggelig atmosfære. Du kan slentre rundt i de europæisk-lignende gader i Melbourne, opleve de smukke bygninger i Brisbane og nyde det festlige natteliv i Perth. Sydney er Australiens største by og byder på et væld af skønne oplevelser. Du kan se det smukke Operahus, opleve Sydney Harbour Bridge, bade ved Bondi Beach eller tage en tur ud til Blue Mountains.

Spektakulær natur

Australien er spækket med smuk natur. Du vil møde det ene betagende naturscenarie efter det andet, når du rejser rundt i det enorme land. Inde midt i Australien ligger Ayers Rock, der er en kæmpemæssig sten, som skifter farve alt efter hvornår, solen rammer den. Ude ved kysten finder man ”De Tolv Apostle”, der er smukke kalkstensformationer, som skyder op i vandet. Tæt på Sydney ligger det smukke bjerglandskab Blue Mountains, som er fuld af vidunderlige vandfald og fantastiske udsigter. Du vil elske Australiens natur, som vil tage pusten fra dig fra første øjeblik.

Kilometerlange kyststrækninger

Det vil hurtigt gå op for dig, at du bliver nødt til at prøve kræfter med surfing, når du rejser rundt i Australien. De kilometerlange kyststrækninger gør Australien til et paradis for folk, der elsker at surfe. Selv en af Australiens største byer bliver kaldt for Surfers Paradise, hvor surfere fra hele verden kommer for at ride på de store bølger. Hvis du ikke er til surfing, kan du i stedet nyde udsigten over de smukke kystlinjer, der strækker sig langt ud i landskabet.

Eventyr under overfladen

Great Barrier Reef er verdens største og smukkeste koralrev, der strækker sig 2.000 kilometer parallelt med Australiens kystlinje. Her kan du gå på opdagelse i et eventyrligt univers under havoverfladen. Vandet er krystalklart, og sigtbarheden er uendelig. Dyrelivet er fuldstændig fantastisk og indeholder utallige dyrearter. Tag på eventyr med snorkel eller dykkerudstyr og svøm blandt farverige fisk, smukke koraller og søde skildpadder.

Spændende kultur

Der venter mange spændende oplevelser og aktiviteter, hvis man vil se Australien gennem øjnene på det aboriginske folk. Aboriginernes kultur er fascinerende, og det samme er måden, som folket igennem tusindvis af år har levet i pagt med naturen. Gå i fodsporene på Australiens oprindelige befolkning, som i dag kun udgør tre procent af hele befolkningen.