Sådan planlægger du den perfekte polterabend

Din bedste ven skal giftes, og du ønsker at give ham et brag af en polterabend. En polterabend, der både er udfordrende, sjov og hvor fællesskabet er i højsædet. Men hvordan strikker man egentlig det perfekte program sammen? Det spørgsmål er svært at besvare, da der er flere faktorer, der spiller ind.

Hvordan er den kommende brudgom som person? Hvor mange skal med til den pågældende polterabend? Hvor stor er budgettet. Disse faktorer er afgørende at få fastlagt, før man begynder planlægningen. Her får du et par fif til, hvordan man kan planlægge polterabend på forskellige niveauer.

Den vilde polterabend

Der hersker en lang tradition for at afholde polterabend, der for alvor indikerer, at dette er mandens sidste rigtige dag som ugift. Det er på alle måder en forfejlet opfattelse, for selvfølgelig kommer der stribevis af uforglemmelig aftener i drengenes selskab – også når man har fået ring på fingeren. Alligevel vælger mange at give den fuld gas, når vennen skal giftes, hvilket kan sende hovedpersonen ud i en række grænseoverskridende discipliner.

Det er mere reglen end undtagelsen, at hovedpersonen klædes mere eller mindre yndefuld ud og derefter sendes ind i byen for at sælge kys til forbipasserende kvinder. Når den obligatoriske del er overstået, kredser den type polterabend som regel om fysiske og adrenalinpumpende aktiviteter. Det kunne være i form af paintball, hvor man pløkker hinanden, og især gommen, med plastikkugler.

Generelt er en vild polterabend ofte symboliseret ved fart, adrenalin og krudt. Farten få mange opfyldt ved et race på en gokart-bane eller måske endda på en rigtig racerbane, hvor gommen får en tur i en ægte racerbil.

Når adrenalinen for alvor skal pumpe, drager flokken ofte mod højderne. Det kunne blandt andet være et faldskærmsudspring, bungyjump eller andre ekstreme sportsgrene. Det vil i hvert fald være medvirkende til, at hovedpersonen ikke glemmer dagens foreløbig.

Krudt og kugler er også populære ingredienser for drengerøve på polterabend, og derfor ynder mange at plaffe lerduer eller almindelige skydeskiver på en skydebane.

Hvis budgettet uendeligt, kan man også vælge at tage til Letland, Tjekkiet, Polen eller et andet østeuropæisk land, hvor mulighederne for den ultimative drengerøvs-polterabend har endnu bedre forudsætninger.

Den hyggelige polterabend

Man kan også vælge en helt anden indgangsvinkel til en polterabend. En indgangsvinkel, hvor det ikke er de klassiske dyder som action og ydmygelser, der i fokus, men hvor det udelukkende handler om at planlægge en dag i gommens ånd. Vil gommen føle sig decideret utilpas ved at udstille sig selv eller ved at lave halsbrækkende aktiviteter, så er det næppe sjovt for ham selv eller de øvrige tilstedeværende.

Start med en god morgenmad og tænk efterfølgende i aktiviteter, som gommen selv kunne finde på at udøve. Er han eksempelvis en aktiv og måske endda fodboldinteresseret person, kunne man booke en omgang fodboldgolf eller et spil megafodbold, hvor man er bundet fast til hinanden.

Det kunne også være andre utraditionelle sportsgrene som kajakpolo, eller man kan ganske enkelt slå sig ned i naturen og selv lave forskellige aktiviteter. Igen afhænger det meget af, hvilket budget der er lagt.

Men vælger man den mere hyggelige polterabend er der måske også mulighed for at nyde noget god mad i løbe af dagen. Er man en flok drenge af sted, så er det de færreste, der ikke sætter pris på en lækker bøf med bearnaise og pommes frites. Her kan man vælge mellem forskellige restauranter rundt omkring i landet – blandt andet dette steakhouse i Herning.

Den nemme polterabend

Der findes også den gyldne mellemvej, hvor der stadig er et højt aktivitetsniveau, men hvor der også er stort fokus på fællesskabet. Man kan således booke en såkaldt polterabend-pakke hos et eventcenter, hvor alle aktiviteterne er samlet ét sted. Her vil en instruktør guide jer igennem de forskellige aktiviteter, og man kan holde løbende regnskab med, hvem der klarer sig bedste.
Denne form for polterabend er utrolig nem, da man blot bestiller den ønskede pakke, hvorefter både hovedpersonen og de øvrige gæster blot skal koncentrere sig om at have en fantastisk dag.