Slidstærke gulve: Her er dine muligheder

Det er ikke nødvendigvis en nem beslutning at træffe, når der skal lægges nyt gulv i huset. For hvad skal man være opmærksom på, når der er så mange muligheder? Gulve findes i et hav af farver, materialer og priser, og derfor skal man gøre op med sig selv, om man ønsker et smukt og naturligt gulv, eller om funktionalitet og det praktiske aspekt vægter højere. Det kan selvfølgelig også lade sig gøre at finde en gylden mellemvej, så gulvet både er yderst præsentabel samtidig med at slidstyrken er i top.

Der er stadig mange husstande, der vælger at få lagt massive trægulve. Det er et yderst smukt, men også dyrt og skrøbeligt valg. Er man eksempelvis en aktiv børnefamilie, eller har man kæledyr rendende rundt i huset, er der meget stor sandsynlighed for, at der vil sætte sig grimme spor med tiden. Du kan derfor med fordel tænke i andre baner, hvis du ønsker et gulv, der kan holde til lidt af hvert.

Her får du tre gode bud på gulve, der både er flotte at se på, og som samtidig kan modstå belastninger for både børn og dyr.

Stengulve

Stengulve forbinder mange med fabrikker og butikker, men eksempelvis betongulve og terrazzogulve er på vej tilbage i de danske hjem. Det forstår man egentlig godt, når man tænker på den rustikke trend, som har bredt sig inden for de senere år. Især betongulvet giver et råt og upoleret look, og samtidig er det meget modstandsdygtigt. Du kan altså med ro i sindet lade katten vandre på gulvet med skarpe klør, og tager sønnike et stykke legetøj, vil det ikke blive bemærket.

Stengulve som beton, marmor og terrazzo vil med tiden ændre udseende og skader kan også opstå. Hvad enten det drejer sig om en mat overflade eller deciderede revner eller huller, så kan det ordnes med hjælp fra et firma, der specialiserer sig i renovering af stengulve.

Laminatgulve

Et andet rigtig fornuftig og populært valg, når der skal vælges slidstærke gulve til hjemmet, er laminatgulve. Laminatgulve er lavet af kunstigt træ, hvilket giver en række fordele – både i forhold til prisen og rengøringen. Et laminatgulv er limet sammen, hvilket sikrer, at der ikke samler sig snavs nede i revnerne, som tilfældet eksempelvis er med et plankegulv. Vælger du et ordentligt laminatgulv, vil det også besidde en god slidstyrke, som forhindrer, at diverse revner og snavs sætter sig i overfladen.

Ulempen ved et laminatgulv er dog, at det ikke sådan lige er til at renovere. I modsætning til stengulve er der ikke meget at gøre, hvis det laminatgulv først bliver beskadiget. Det kan altså ikke slibes de steder, hvor skaderne er. I stedet er det nødvendigt at skifte hele gulvet, hvis man ikke kan leve med skaderne. Det er dog vigtigt at pointere, at laminatgulve er særdeles modstandsdygtige overfor belastninger som vand, snavs og generelt slid.

Vinylgulve

Det sidste bud på et slidstærkt gulv er et vinylgulv. Vinylgulve er er lavet af kunststoffet PVC, der både er blødt at gå på, og som er modstandsdygtigt. Med tiden er vinylgulve også blevet flotte at se på. Eftersom der er tale om et kunststof, er det muligt at lave forskellige designs og mønstre.

Vinylgulve er ridsefaste og vandafvisende, hvorfor det kan bruges i alle husets rum. Det er ligeledes nemt at lægge og uhyre nemt at rengøre. Et rigtig godt bud på et slidstærkt gulv, hvis det er vigtigere med et funktionelt gulv end et ægte trægulv.