Sofaer du bliver glad for nu og på sigt

Når du køber sofaer, køber du det møbel der oftest vil være familiens samlingpunkt i mange år frem. Derfor er det vigtigt at gøre dig nogle overvejelser inden du vælger hvilken, blandt de mange sofaer der findes på markedet. Efter du er kommet igennem denne guide, er du forhåbentligt bedre rustet til at vælge nogle enkelte sofaer ud, der passer til dit temperament.

Udover at de er med til at samle familien, skaber sofaer også de hyggelige rammer i hjemmet. Det skal sofaer i hvert tilfælde gerne være med til, da de oftest vil være det enkelt element i rummet der fylder mest hos dig.

Design sofaer i høj kvalitet

Når du vælger design sofaer er det vigtigt at du ikke blot er opmærksom på selve designet, eller udtrykket den giver med andre ord. Sofaer i et ordentligt design er nemlig gennemtænkte kvalitetsprodukter. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på selve funktionaliteten af de sofaer du overvejer, for at sikre du bliver glad for den på den lange bane.

Når du skal vælge blandt de mange sofaer er det derfor en god ide at sætte dig ind i hvilke materialer den er lavet af. Hos en forhandler som unoliving finder du beskrivelser af de forskellige design sofaer. Det er således nemt at se hvilke materialer design sofaerne er lavet af – både hvad angår betrækket, stellet og hvad benene er lavet af. Derudover er beskrivelsen med til at give dig et godt indtryk, og er med til at sikre du vælger rigtigt.

En anden detalje er at sofaer i høj kvalitet ofte har en ramme af enten krydsfiner, fyretræ eller en kombination af disse. Modsat vil den i en dårligere kvalitet typisk have en ramme i tynde spånplader. Dette er dog blot en fingerregel, så husk at vurdere helheden inden du vælger.

Sofaer med mange muligheder

Uanset hvilket materiale du på forhånd har tænkt dig, er mulighederne mange. For at du gør det rette valg, du bliver glad for i mange år, bør du derfor have nedenstående med i dine overvejelser.

Læder – Rengøringsvenlig og behagelig

Sofaer i læder, uanset om det er ægte læder eller kunstlæder, er rengøringsvenlige og samtidig er lette at vedligeholde. Rent teknisk finder der mange forskellige slags læder, og når du skal vedligeholde dine sofaer er det vigtigt at du følger de anvisninger du har fået fra din forhandler. Dette sikrer at sofaer i læder holder i længst mulig tid, og evt. ældes med ynde.

Sofaer i læder er praktisk for børnefamilier, da man hurtigt kan tørre dem over med en klud, hvis der spildes. Det er dog ikke kun børnefamilier der har glæde af de flotte sofaer i læder. De passer ind i mange hjem, hvilket ofte gør sofaer i læder til et populært valg.

Stof – Det varme og indbydende look

Sofaer i stof er kendt for at være bløde og behagelige, hvilket gør dem populære. Enten kan de være helt stilrene med glatte overflader, eller også kan de være prydet med (stof-) knapper der giver et flot og eksklusivt mønster. Uanset hvilket design du er til, findes der utallige eksklusive sofaer i stof. Det der adskiller sofaer i høj kvalitet er udover holdbarheden også ofte de små detaljer som hvad rammen er lavet af og hvilket materiale benene er lavet af. Materialet af benene er også med til at bestemme prisen, hvor eksempelvis eg er dyrere end fyr. Efterbehandling af benene kan dog også have en betydning for prisen.

Rattan – Idyllisk sommerhusstemning

De færreste tænker over rattan som materiale til sofaer i stuen. De kendes måske bedst fra terrassen, men vælger man den rette kan de være perfekte til stuen. Sofaer i rattan er rengøringsvenlige, og sikrer et flot og idyllisk rum med stemningen man kender fra sommerhuset. De er dog ikke så behagelige at flade ud i, da de ikke er så bløde. Til gengæld er de meget effektive til afstresning med en varm kop latte.

Udformningen af sofaer

Der findes et hav af forskellige former når det kommer til sofaer. I gamle dage var den klassiske hjørnesofa et yndet valg, som i dag oftest er erstattet af sofaer med chaiselong. Chaiselongen gør rummet virker større og mere åbent i forhold til hjørnesofaen, der enten er gemt væk i et hjørne eller deler rummet hårdt op. Kombinationen af en hjørnesofaer og sofaer med chaiselong er for mange et perfekt match. Her er plads til hele familien, og den lukket ikke rummet i samme omfang, så pladsen udnyttes bedst muligt.

Ønsker man ikke knækket på hjørnesofaer eller chaiselongsofaer, er det typiske 2-personers og 3-personers sofaer. Disse fylder en del mindre i rummet og fås i rigtig mange forskellige udformninger/designs. De træder ofte mere i karakter i rummet og står ud. Derfor er det vigtigt at du overvejer udseendet på disse en ekstra gang.

Hvor kan man købe sofaer?

Der findes et hav af butikker der sælges sofaer, både online og offline og i mange forskellige prisklasser. På nettet har du den fordel at du kan sidde i ro og mag og udvælge netop de sofaer der passer til din stue og de krav du har – når det passer dig. I en fysisk butik har man del fordel at man kan prøve at sidde i de forskellige sofaer. Ulempen her er dog begrænsede åbningstider, både i hverdagen og i weekenden, når man har tid til at købe. Derfor er det et populært valg at købe sofaer på nettet for mange.

Er du på jagt efter de trendsættende brands inden for sofaer, og være sikker på at købe sofaer i høj kvalitet og flot design, så er unoliving et godt bud. Her finder du kvalitetssofaer til overkommelig pris, og du får endda gratis fragt på dine ordrer.

Sofaer – Det svære valg

Det kan meget nemt blive et svært valg at udvælge hvilke sofaer der skal med i kapløbet om at blive familiens nye centrum. På nogle varer kan man være heldig at få lov til at få stof- eller læderprøver på, hvilket kan give dig et indtryk af materialets kvalitet. Selvom du køber på nettet, er det en god ide at vælge et sted hvor det er nemt at komme i kontakt med butikken. Se derfor eventuelt om butikken har et tydeligt telefonnummer du kan ringe til ved spørgsmål. Det samme gælder en chat-funktion, hvor det ofte også er nemt at komme i kontakt med en kompetent medarbejder.

God fornøjelse i jagten blandt de mange sofaer i flotte designs.