Underholdning til festen – 3 sikre tips

Syng sammen

Karaoke er ofte en sikker vinder. Især når folk har fået lidt at drikke, kan det være rigtig sjovt – og befriende – at slippe sine hæmninger og bryde ud i sang. Det er også en rigtig god ice-breaker, da kan være overordentlig svært at tage sig selv og hinanden alvorligt ovenpå en omgang amatør skråleri i mikrofonen. Og er det ikke netop det vi har brug for, til en fest? At slippe alvoren og sætte gang i glædesrusen? Der vil selvfølgelig altid være de der par stykker, for hvem karaoke simpelthen er for grænseoverskridende, men det må være deres sag. Det skal ikke forhindre jer andre i at give den gas.

Hvis din fest skal være mere rolig, og handler mere om en god fælles familiær stemning, så er karaoke måske alligevel en tand for overskruet for bedsteforældrene på 84. Her kan det virke rigtig godt med fællessang af forskellige folkeviser, som eksempelvis er relevante for festens hovedperson. Ofte elsker den ældre generation denne type underholdning, mens den yngre generation kan finde den en anelse triviel. Her er det vigtigt at du husker på, at det ikke nødvendigvis er et succeskriterie at gøre alle tilfredse. For hvis dét er dit mål, får du meget travlt med planlægningen. Du skal i stedet vælge den løsning, som du mener er bedst for helheden og for den person/det der fejres.

Book underholdning

Det kan være en stor opgave at engagere og aktivere gæsterne en hel aften. Derfor kan du supplere festen med god underholdning udefra. Det oplagte er en komiker eller en musiker, men også et foredrag er en mulighed, da et foredrag så absolut ikke nødvendigvis behøver at være hverken tørt eller kedeligt. Hvis du er i tvivl om hvem der kan holde det mest underholdende foredrag, hvem der er den sjoveste komiker eller den mest festlige sanger, så kan du eksempelvis hos www.lykkemusic.dk finde et bredt udvalg af kunstnere fra alle kategorier og i forskellige prisklasser. Så kan du nemlig finde netop den musiker, foredragsholder eller komiker, som passer til lejligheden, dit budget og dine gæsters smag.

Hold en temafest

Det kan være en rigtig god ice-breaker at holde temafest. Forestil dig eksempelvis at alle møder op klædt ud som disneyfigurer. Dét er altså svært sådan rigtigt at bevare alvoren, når du sidder der som havheksen Ursula og taler med den lille havfrue eller når du som musen Jerry, opdager at katten Tom også er taget med til festen! Det giver et helt andet udgangspunkt for samtalerne til festen, at du er klædt ud som en anden end dig selv. Det gør noget ved dynamikken i det sociale, og det giver en oplevelse som alle vil kunne huske og tale om længe efter. Du kan holde temafester i alle afskygninger; Disney-tema, Halloween-tema, Hawaii-tema, you name it! Når du holder temafesten, så er det vigtigt, at du designer så mange af festens elementer som du kan i overensstemmelse med temaet. Så det hele ikke står og falder med dine gæsters udkædning. Hvis du fx holder hawaii-tema, kan du eksemplevis byde gæsterne velkommen med en hawaii-krans og en velkomstdrink i halve kokosnødder. Du kan også stille strandstole frem og hvem ved, måske en parasol, hvis du har sådan en liggende. Mulighederne er ubegrænsede, hvis du er kreativ.