Boligindretning til forår og sommer

Fuglene synger, vintergækkerne står i fuld flor og dagene bliver længere. Foråret er over os, og sommerens komme begynder igen at synes realistisk. Men før tiden kommer til de bare tæer i græsset og rosévinen på terrassen, er der lige en forårsrengøring der skal overstås. Og mens du under rengøringen, midt i det endnu kølige forår, alligevel går og længes efter solens varme og de lange grillaftener, hvorfor så ikke tyvstarte sommersæsonen indenfor med sommerlig indretning? Så behøver du slet ikke vente.

Lys boligindretning

Hvis du gerne vil have sommer hele året kan du rejse til østen eller du kan indrette dit hjem sommerligt. Sidstnævnte giver måske ikke helt samme effekt, men du kan faktisk gøre meget, for at optimere dit hjem hen imod en mere sommerlig indretning. Tag eksempelvis noget så basalt som dit sengetøj og tænk over dit farvevalg. Lyse farver virker sommerlige. Det gælder også farven på tapeter og gulve. Her kan lyse farver give en let og sommerlig stemning, foruden at give en oplevelse af øget rummelighed. Hvis du samtidig tilfører elementer af pastelfarver hist og her vil det kun bidrage til det sommerlige twist af dit hjem. Hvis du er i tvivl om hvilke elementer du kan tilføre dit hjem, så kan du eksempelvis finde inspiration til boligindretning her.

Grønne planter

Vi kender naturens reaktion når solen rykker tættere og tættere på jorden. Græsset begynder at gro, blomster springer ud og den grønne farve erstatter de brune visne blade og den grå himmel. Den markante grønne farve dominerer dog ikke mere, end at den gerne gør sig til som baggrund for et utal af farverige blomster på træer og buske. I stedet for at gå energiforladt rundt på en grå regnvejrsdag i april, så kan du tyvstarte sommeren ved at købe stort ind af netop sådanne planter. Du kan pifte dit hjem op med en mangfoldighed af farver.

Og her er der god grund til at overdrive lidt, hvis du længes efter sommeren. I længden ville du måske blive træt af for stor en mængde grønne og farverige planter indendørs. Men i det tidlige forår kan det være lige netop dét friske sommerlige pust du har brug for, til at få glimtet tilbage i øjet og kickstarte den sommerlige fornemmelse. Det ene behøver ikke udelukke det andet, og nu skal du bare høre hvordan. Du køber simpelthen stort ind af planter, som kan plantes ud når det bliver varmere. Så kan du nyde de spirende grønne sommerplanter indendørs, ind til den udendørs varme er stor nok til at tage imod de unge planter i eksempelvis en altankasse på terrassen.

Indretning af terrassen

Når varmen for alvor begynder at kunne mærkes, kan du begynde at indrette din terrasse hvis du har hus, eller din altan hvis du bor i lejlighed. Her kan du drage fordel af de planter, som du har ladet spire indendørs og som nu er klar til at blive plantet ud i det fri. Hvis du har haft planterne tidligt nok indendørs, så er der nu ingen grund til at du skal sidde utålmodigt på terrassen og vente på, at spirerne kommer op af den rå jord, førend de bliver pæne at se på.

Du kan indrette din terrasse med lækre udendørsmøbler og måske en læskærm til at skærme dig fra den kølige aftenbrise. Hvis din terrasse eller altan er overdækket, kan du også supplere med puder som er med til at give en afslappet og hyggelig stemning. Derudover kan du lægge tæpper frem, som kan benyttes på kølige aftener og som også er med til at give en uformel og hjemlig stemning. Hvis din terrasse eller altan ikke er overdækket, men du gerne vil have et tæppe på gulvet alligevel, så kan du købe et af de smarte plast-tæpper på markedet, som er designet til at blive brugt udendørs. Så behøver du ikke tænke på, at tage det hele ind, når vejret er ustadigt.